LA DEFENSE - clădirile din Paris care sărută norii

Paris, Paris, orașul iubirii. Acesta este primul nostru gând când auzim vorbindu-se de acest oraș. Romantism, cântece de iubire, cine romantice și Turnul Eiffel sunt unele caracteristici ale Parisului. Însă acesta are și o latură modernă, cu clădiri mari de sticlă care mângâie norii și se înalță frumos spre cer.

Unii au auzit despre acest cartier, alții nu, dar nu e nicio problemă, îl vedem acum împreună. Este vorba despre La Defense, cel mai nou și mai modern cartier al Parisului, fiind totodată și primul cartier european de afaceri. Este situat în Hauts-de-Seine, ăn N-V Parisului, la capătul liniei metroului 1, direcția La Defense.

În interiorul clădirilor de sticlă, care se ridică spre cer și te fac chiar să amețești uitându-te la ele, se desfășoară o multitudine de activități, deoarece multe dintre acestea sunt companii, hoteluri sau centre comerciale.

Din fața grandiosului Grand Arche se vede timid, răsărind dintre mașini și negura timpului, Arcul de Triumf. Este minunat. Totodată, nici Turnul Eiffel nu se lasă mai prejos. Vârful turnului se ivește timid dintre clădiri, amintindu-mi în ce loc superb mă aflu.









Share this:

, ,

CONVERSATION

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu