Cetatea Ardud



Walt Disney spunea că atunci când ești curios poți să descoperi o mulțime de lucruri. Ei bine, fiind curioasă din fire și pasionată de descoperirea unor locuri fermecate, am făcut o vizită Cetății Ardudului, la recomandarea unui amic.

Cetatea Ardudului se află în orașul cu același nume, la doar 18 km de orașul Satu Mare. Ardudul a fost atestat documentar din anul 1215, fiind una dintre cele mai importante așezări din zonă.

Atestarea cetății a avut loc în jurul anului 1500. Inițial, construcția avea patru turnuri, care au fost folosite de soldați pe post de adăpost, întrucât în interior se puteau adăposti în jur de 1500 de soldați. Cetatea apare și în scrierile istorice din perioada imperiului Habsburgic.

De asemenea, cetatea este locul în care poetul maghiar Petofi Sandor  s-a căsătorit, în anul 1847, cu soÈ›ia sa, Julia.

În prezent se pot vizita cele două turnuri ale cetății. Într-un turn, la subsol se află o galerie de artă, iar mai sus se află Sala Cavalerilor, o sală cu arme și costume medievale, alături de o colecție de fotografii ale cetății. În celălat turn ni s-a spus că se află birourile administrative.

Se ajunge ușor la cetate, întrucât este vizibilă din drum. Drumul se poate parcurge cu mașina, iar locația se găsește și pe aplicația Waze.

Alături de semnificația istorică pe care o are cetatea, este și un loc inedit pentru ședințe foto reușite cu domnițe și cavaleri, pentru pasionați. Desigur, m-am lăsat învăluită de atmosfera medievală și am devenit o domniță la cetate, una mai aparte ce-i drept, în top, blugi și adidași.

Periodic aici au loc diferite expoziții și evenimente. Intrarea la cetate este gratuită.

Vă las aici fotografiile cu cetatea care timidă răsare, zărindu-se din departare.

Sursa: http://www.gazetanord-vest.ro/2017/02/cetatea-din-ardud-un-loc-incarcat-de-istorie-si-legende/




















Share this:

, , , , ,

CONVERSATION

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu