Fabrica Morții - Auschwitz - Part 1

  Auschwitz sau Auschwitz-Birkenau este numele unui complex de lagăre de concentrare și exterminare al Germaniei naziste.  Începând din 1940, Germania nazistă a construit mai multe lagăre de concentrare și un lagăr de exterminare în zonă, aflată sub ocupație germană la acea dată. Lagărele de la Auschwitz au fost un element major în perpetrarea Holocaustului; se estimează că cel puțin 1.1 milioane de persoane au fost omorâte acolo, din care peste 90% au fost evrei.  sursa:ro.wikipedia.org
 Data de 03.10.2010 nu o voi uita niciodată.În aceasta zi de toamnă am pășit în cumplita "Fabrică a Moțtii " împreună cu grupul cu care eram in excursie.Încă inainte de a intra te cuprinde groaza ;perimetrul leagărelor este înconjurat cu sârmă ghimpată electrificată.La intrarea în "curtea" propriu-zisă de-o parte și de alta sunt doar încăperi din cărămidă , numite "block-uri" numerotate fiecare.Sentimentul trăit la intrarea în acele "block-uri" este unic ; știind că pe unde calci tu alții oameni au suferit chinuri inimaginabile.Mulți dintre noi probabil nu i-am face asta unui animal , darămite unui om.
 Erau tratați ca sclavii ; unii dormeau  pe paie așezate pe jos , alții pe așa-zise paturi , pe un "pat" de o persoană erau ingrămădite vreo trei persoane.Mâncau supă de coajă de cartof sau de morcov, o dată pe zi și lucrau până la epuizare.
 Bătrânii care erau aduși ,dar si persoane care nu erau apte de muncă sau bolnave erau duse la camera de gazare, apoi la crematoriu și apoi la groapa comună.Dar înainte de a fi omorâți li se luau bunurile de valoare , de exmplu , dacă aveau dinți de aur sau proteze sau alte bunuri care puteau fi refolosite sau vândute.
 Probabil cel mai trist și mai sadic gând este acela că nici măcar copiii nu au scăpat din mâinile soldaților si a lui Hitler.
 Aceasta este doar o văga descriere a tot ce s-a întamplat , așa în mare.
 Îmi pare rău că nu am reușit să fac mai multe poze din cauză că era pur și simplu prea sadic și prea înfiorător totul și m-am gândit ca nu vreau să dețin asemenea poze, însă sper ca puținele poze pe care le am să fie destul de expresive.





DSCF0121



DSCF0114

DSCF0118

DSCF0189 (2)

DSCF0123

DSCF0119

DSCF0133

DSCF0130

DSCF0190

DSCF0115

DSCF0116 (2)

DSCF0179

DSCF0151

DSCF0192 (2)

DSCF0191 (2)


Share this:

CONVERSATION

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu